IMG_5542

Igen. Én nagyon szeretem a gabonapelyheket. Ez pedig müzli. Zabból. 😀 De ezt is szeretem. Igaz már korlátozottabb ízvilágban, de szeretem. Ebben az a jó, hogy saját ízlésemnek megfelelően adagolom hozzá a különböző élvezetei értékkel bíró finomságokat. A mazsola élvezeti értéke számomra mínusz 1 millió. Ha valahol ráharapok egyre, még az élettől is elmegy a kedvem, viszont pl. ennél a nyaminál a kókusz élvezeti értéke közel ugyanennyit ér számomra, csak pluszban. 🙂Te hogy szereted? Azon túl, hogy sehogy vagy nagyon……kissé lépjünk magasabb szintjére ennek az eszmefuttatásnak. 🙂

Az én verziómban kókusz van és csokoládé csepp. Nagyon finom! 😉

1dl méz

1/2dl olaj

20dkg zabpehely

Ízlés dolga, ki mit szeretne még:

5 dkg kókuszreszelék

5 dkg csokoládé

5 dkg aszalt gyümölcs

5 dkg mazsola

A sütőt előmelegítjük 170C-ra.

Egy kis lábasban összemelegítünk 1 dl jó minőségű mézet és 1/2 dl olajat, hogy teljesen folyékony állagú legyen.

Összekeverjük 20 dkg zabpehellyel, hogy a méz egyenletesen befedje.

Egy alufóliával bélelt tepsibe szórjuk, és kb. 20 percig sütjük, amíg arany színűre pirul, sütés közben néha átkeverjük.

Kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni, ekkor válik ropogóssá.

Majd összekeverjük ízlés szerint magokkal, szárított gyümölcsökkel, csokoládéval, mazsolával, kókuszreszelékkel.

Üvegedényben, vagy fémdobozban tároljuk.

További képeket a Facbookon a Műzli házilag mappában találtok.

Print Friendly, PDF & Email