A csoki nem csak finom, játszadozni is nagyon jól lehet vele. Egy kis méz hozzáadagolásával édes gyurmát tudunk gyártani. Igaz ha tortát szeretnénk burkolni vele igencsak költséges lehet, hiszen nagyjából egy kiló csokoládét is felemésztene, de ha csak dekorálni szeretnénk vele, arra tökéletesen elég 10-20 dkg is.

IMG_3485Könnyen formázható, nagyon jól kezelhető anyagot kapunk, miután jó sok türelemmel kipréseljük a felesleges zsiradékot a csokiból. 🙂 Én bevallom nem bírtam kivárni, hogy teljesen összeálljon, mikor tortát akartam burkolni vele, folyamatosan repedt, tört, gondoltam sosem lesz sima. Beburkoltam a tortát (amit ITT meg is tudsz nézni), majd a maradékot picit tovább gyurmázva pikk-pakk sima masszát kaptam. Kissé ideges lettem, de aztán úgy voltam vele, hogy sebaj, majd legközelebb, azért annyira csúnya nem lett a burkolat. 😉

Nincs mit ragozni rajta, csupán ennyi az egész: ahány tábla csokoládé, annyiszor két evőkanál méz, és nagyjából annyiszor 3 csapott kiskanál keményítő.
Tehát:

100 gramm csokoládé
2 evőkanál méz
3 kiskanál keményítő.

Az étcsokit megolvasztjuk vízgőz felett, majd az olvasztott mézhez keverjük csomómentesen a keményítőt. A keményítős mézet hozzáadjuk az olvasztott csokihoz, jól összekeverjük. Egy sütőpapírra folyatjuk, és hagyjuk kihűlni.
Mikor megdermedt, átgyúrjuk.

Addig gyúrjuk, amíg a felesleges zsiradék ki nem távozik belőle. Amikor már azt hisszük sosem lesz sima, még akkor is gyúrjuk, mert ezután fog összeállni. 🙂
Folpackba légmentesen csomagolva tároljuk szobahőmérsékleten.

Print Friendly, PDF & Email