Az EverydayMe oldalon még a nyáron volt egy receptverseny. Maga a verseny, a felület nagyon nem tetszett, konkrétan 2 hétig nem jelentek meg a receptjeim, csak 1-2. Amikor vége lett, akkor kerültek ki, de nem tudtam, hogy versenyben voltak-e vagy ezzel úgymond természetes szelekción mentek-e át a finomságaim.
Aztán egyszer csak jött az e-mail, már majdnem el is felejtettem az egészet. Nyertem.
Augusztus 6-án mentem ismét a Chefparade-ba. Magamhoz vettem gyorsan Bereznay Tamás sütis könyvecskéjét, hogy ha már egyszer ott vagyok, hát dedikáltatnám is. 🙂
Nem izgultam. Annyira vártam, hogy megérkezzek….elmondani nem tudom.
Mire odaértem már voltak jó páran. A sok ember közül egyet ismertem fel: Hadarik Ritát, a RitaKonyhája szerzőjét. 🙂 Vele eddig csupán az éteren keresztül ismertük egymást.
Másik gasztroblogger meghívott Rita mellett Csíki Sándor volt, a Food & Wine írója. 🙂
A JAR komoly stábbal dolgozott. Komoly technikai felszerelés volt, rengeteg ember, sminkes, videósok, ernyők, vásznak, mikroport…
Hát párt kellett választani, én kaptam a középső piros pultot (aminek már akkor örültem, hiszen nem rossz az, ha az ember folyamatosan a középpontban van) és mivel konkrétan 2 emberkével beszélgettem a legtöbbet, így közülük került ki a párom az esti főzőcskézésre. Ő Évi. Szintén gasztroblogger, az Évi néni kulináris kalandozásai blog írója. 🙂
Hasonlított az ízlésünk, erre minden fogásnál rájöttünk az este folyamán, úgyhogy nagyon örültünk.
Nagyon nagyon nagyon jó hangulatú este volt. Rengeteg nevetéssel és sok finom étellel. Készültek recept videók. Na erről még szólnék pár szót.
Nem tudtuk mikor és hol jelennek meg ezek a videók. Egyik este augusztus végén valaki megkérdezte húgomat, hogy létezik-e, hogy engem látott egy videó előtt a Youtube-on egy reklámban. Mit keresnék én egy reklámban, nemá. Aztán jöttek a facebookon az üzenetek, hozzászólások, videó linkekkel, hogy nini. És valóban. Néhány videó előtt ott ficeregtem én is egy kis reklám ficakban. 🙂
Aztán megérkeztek a videók, amelyeket belinkeltem Nektek. Szerintem érdemes megnézni őket. Hasznos tanácsok vannak benne, emellett lehet nevetni is. A hozzávalókat kiírtam Nektek, minden videó alatt van a hozzá tartozó anyagrész! 🙂
[youtube BXj0aZK167Q nolink]
🙂
Kenyértésztában sült sertésszűz
[youtube x2CqeJm4WBY nolink]
60 dkg tisztított sertésszűz
20 dkg magozott olívabogyó
15 dkg bacon
só, bors
1 ek olívaolaj
1 kk kristálycukor
Kenyértésztához:
40 dkg liszt
2 dl langyos víz
1 dkg só
2 dkg élesztő
1/2 dl olívaolaj
Málnaecetes saláta rántott kecskesajttal
[youtube MragsW4p93M nolink]
15 dkg saláta keverék
20 dkg málna
20 dkg lágy, krémes kecskesajt
1 szál friss tárkony
liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
Dresszinghez:
10 dkg málna
1 dl fehérborecet
1 dl olívaolaj
5 dkg barnacukor
1 dl víz
Katalán krém
[youtube KxqxM1LDIuU nolink]
1 liter tej
8 db tojássárgája
1 narancs reszelt héja
1 csipet fahéj
2 ek kukoricaliszt (keményítő)
10 dkg kristálycukor
5 dkg cukor a karamellizáláshoz
Az est végén (ami elég későre esett) kaptunk egy ajándékcsomagot is. Benne Tamás könyvével (Németország Ízei), valamint egy Jar Platinum mosogatószerrel. És persze a kötény is a miénk maradt. (Lassan már lefényképezem a gyűjteményemet.) 😉
Így már két dedikált könyvem van Tamástól. Egy élmény volt ez is, mint eddig mindegyik ilyen sütés-főzésem. A Chefparade-ot pedig nagyon szeretem, már több alkalommal jártam a Bécsi úti és a Sas utcai iskolájukban is. (Ha érdekelnek az előző főzéseim, akkor az ELŐRELÉPÉSEIM menüpontban olvashatsz többek között azon estékről is.)
Köszönöm az EverydayMe-nek a lehetőséget, frenetikus volt! 🙂