IMG_4821

Most csináltam ilyet először, de nem utoljára, sőt!

Ízlés szerinti zöldfűszereket kicsit felaprítok és némi extra szűz olívaolajjal, sóval együtt aprítógépben összeügyködöm.
25 dkg kissé felkockázott, hűtőből kivett teavajhoz kaparjuk és habverővel alaposan összekeverjük. Mehet még bele 1 ek extra szűz olívaolaj.

Egy papírtörlő gurigába (nem a legnagyobb átmérővel, hanem olyan 4-5 centi átmérőjűt) egy zacskót igazgatok el.
Beleadagolom a vajat., beletömködöm és a zacskó végét összegumizom.
Ez a mennyiség pont egy ekkora gurigára elég.

Beteszem hűtőbe egy napra, hogy a vaj visszadermedjen és másnap kihúzom a gurigából.

Én ekkor kivettem a zacskóból és folpackba csomagoltam be, majd bement a fagyóba. Mindig csak karikázom, ha kell valamibe.

Nekem nagyon bejön ez az ötlet, amit egyébként Gyomro-Sokk Katánál láttam.
Az extra szűz olívaolajat ne hagyjátok ki és ha helyettesíteni akarjátok, akkor is csak vízzel, ne étolajjal, mert az nem dermed meg. Mindemellett pedig ha serpenyőbe kerül a vajból, akkor hála az olívának nem fog megégni a vajacskánk.

FŰSZERVAJRA FEL! 🙂

 

További képeket (az elkészítés menetéről is) a Facebookon a Zöldfűszeres fűszervaj albumban találsz.

Csatlakozz hozzám a Facebookon is! 🙂
ddddd

Print Friendly, PDF & Email