Reméltem, hogy finom lesz, de azt nem hittem, hogy a csajaim is két pofára fogják tolni befelé! 🙂

Mexikói zöldfűszeres rizs (arroz verde) Mautner Zsófitól

Hozzávalók (4 adag)


5 dkg spenót, megpucolva
1 csokor koriander zöld (nálam ez elmaradt, akkor plusz egy csokor petrezselyem)
1 csokor petrezselyem
4 dl leszűrt húsleves
3,5 dl tej
2 evőkanál olívaolaj
2,5 dkg vaj
1 hagyma
4 gerezd fokhagyma
20 dkg rizs

só, bors

Fűszerpürét készítünk a zöld fűszerekből.
Az alaposan átöblített, leszárazott spenótot, a koriander zöldet, a lecsipkedett petrezselyemzöldet robot-, vagy kisebb méretű aprítógépbe tesszük. 
Hozzáadjuk a leszűrt zöldséglevest (hidegen), és simára pürésítjük. 
Hozzákeverjük a tejet. 

Olaj és vaj keverékén megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. 

Hozzáadjuk a rizst, és néhány másodpercig pirítjuk. 

Felöntjük a zöld fűszeres folyadékkal, sózzuk, borsozzuk.
Alacsony lángon, fedő alatt, 20 percig főzzük. Amikor elkészült, 10 percig még pihentetjük a saját gőzében.
Vagy magában ettük, vagy tükörtojással. 🙂

Szeretem Zsófi főztjeit! Kivéve, amikor beszerezhetetlen alapanyagokból készít valamit………….

További képeket a Facebookon a Mexikói rizs albumban találsz.

Print Friendly, PDF & Email