IMG_3897

Már szóltam arról, hogy neveztem egy gasztrobloggereknek kiírt versenyre és elkészítettem az erdeigyümölcs lekváros mini, rusztikus palacsintatortámat. Kaptam még a mellé két másik lekvárt, illetve chutneyt Kocsis Bálint jóvoltából és a kézhezvétel napján a palacsinta torta mellett még a paradicsomos chutneyt is felpattintottam. Rétesbe került és olyan finommá tette!!!!!!!!!!

Szóval Kocsis Bálint a Kocsis Manufaktúra ügyvezetője, a CSIKOS lekvárok atyja.
A lekvárok előéletéről ITT olvashattok. Érdemes elolvasni, tanulságos történet! A lekvárok adalékanyag- és tartósítószer mentesek, viszont minden üvegbe kerül bőven az alapanyagokon kívül még szeretet is.
Különleges minőség!

Na ez nagyon finom! 🙂 

1 rúd hozzávalói: 

Úgy néz ki, hogy 4 réteslapot egyesével megolajozunk, egymásra helyezünk. 
1 kis pohár tejfölbe nagyjából 3-4 evőkanál búzadarát szórunk és elkeverjük az egészet 1 egész tojással. Hagyjuk, hogy a gríz kissé megduzzadjon. 
Amikor megduzzadt, akkor a réteslap első negyedére simítjuk, megszórjuk reszelt sajttal. 
Én füstölt pulyka párizsi szeleteket fektettem a képen látható módon végig a rétesen, majd a CSIKOS paradicsom chutneyjával megkentem a párizsik közepét végig a rétes hosszán. 

Paradicsom chutney rozmaringgal és körömvirággal. Nagyon finom!!!!

A két oldalát behajtjuk, majd feltekerjük a szokott módon. 
Olajjal megkenjük, betoljuk a sütőbe és 180 fokon (nem szükséges előmelegíteni, de nekem kicsit elő volt, mert előtte rétes kosarakat sütöttem) 25-30 perc alatt megsütjük. 
Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük. 

Hát én nem bírtam kivárni! Olyan finom íze van. Persze jól működne vékonyra szelt sonkával, vagy bacon szalonnával is isteni lehet! 😉

További képeket a Facebookon az Ízes (sós) rétes albumban találsz.

Print Friendly, PDF & Email