Hát…..mit mondjak. Ismét jelentkeztem a Blogkóstolóra, mert nekem nagyon tetszik ez a játék. Ugye egy sorsolás útján kapunk egy blogot, amiről szemezgethetünk recepteket, elkészítjük, publikáljuk egy bizonyos idő intervallumon belül. Rendszerint az utolsó pillanatra marad a résztvevők többségénél, előfordult már, hogy kicsúsztam a határidőből akár én is…és most is véletlen néztem rá a naptárra: ho-ho, gyorsan készítsünk csak valamit…. Zsuzsi blogját kaptam, aminek nagyon nagyon megörültem. 🙂 Zsuzsi már régóta követ engem és sok dolgot elkészített már a blogomról, most fordult a kocka, én jövök. 🙂

Végig néztem a blogját, 9 receptet mentettem el összesen, tervezem, hogy a publikálási határidő elérkeztéig még elkészítem valamelyik mentett példányt (vagy akár többet is), de most gyorsan-gyorsan egy borsópörkölt.
Csak mert mindkét lányom borsót akart. Vagyis a kicsi nem tudom, mit akart, de tudom, hogy szereti. 🙂

Hozzávalók:

1 kg zöldborsó
2 fej vöröshagyma
1 pörkölt ízesítő kocka
ízlés szerint só, őrölt bors
pirospaprika
kevés olaj
1 ek kukoricakeményítő
reszelt sajt

A hagymákat megpucoljuk és feldarabolom kis kockákra. (Megjegyzem életemben először sikerült úgy hagymát szeletelnem, mint a nagy séfeknek. Meg is lepődtem. :D)
Kevés olajat hevítünk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát.
Sózzuk, borsozzuk, pici víz és pirospaprika, majd beletesszük a borsót, és összekeverjük.
Felengedjük vízzel (ami épp csak ellepi), lefedjük és mikor forr, beledobjuk a pörkölt kockát.
Ha puha a borsó, kiveszünk egy kevés levet, simára elkeverjük benne a keményítőt és visszaöntjük. Összeforraljuk és kész.

Én al dentére főtt pennéra halmozva, sajttal megszórva tálaltam. Egy kis plusz vörös sóval meghintve még jobb volt. 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email