Hát ennek is vége lett. Hosszúra sikeredett a játék, de ennek ellenére nagyon sokan belevágtatok.
Igaz az idő múlásával a játékosokból jócskán lemorzsálódtak, alább hagyott a lelkesedés, de a kitartó embereknek lehet gyümölcsöző lesz az elmúlt közel 1 hónap.

A nyereményeket tekintve azt hiszem nem fukarkodtunk: sokan hajtottatok a nasis könyvre, sokan Táblácskát szerettetek volna, páran a Tésztavarázst, de olyan is volt, akit megmozgatott a kávéfőző.

És mi lesz még itt…. 🙂

Amennyire bonyolultnak tűnt elsőre a játék, annyira nem volt az. Ezt jól mutatja, hogy elég kevés kérdés érkezett ezzel kapcsolatban a postaládámba.
Nekem pedig az előzetes félelmeimmel ellenkezőleg alakult az eredményhirdetés előkészítése: elég könnyedén összeraktam a kvíz játék összesítését (is) annak ellenére, hogy rengetegen játszottatok. 🙂

Mielőtt teljesen a tárgyra térnék engedjétek meg, hogy megosszak Veletek néhány sajnálatos dolgot.
A játék 1. fordulójában 146-an regisztráltak. Ennyien indultak neki a hosszú útnak, a végére pedig ebből mindösszesen 10-en maradtak. Durva, igaz?
Ez annak is köszönhető, hogy sokan elintézték saját kizárásukat. Mert bár a játékszabály világosan fogalmazott, mit ne tegyél, sokan megtették és aki nem felelt meg a játékszabálynak, attól sajnos búcsút vettünk az összesítéskor. Volt olyan, aki hetente, minden kérdésnél eljátszotta a tiltott dolgot, volt aki sajnos az utolsó héten sokallt be és ezzel zárta ki magát az esélyesek közül.

Nem voltak nehezek a kvíz kérdések sem, ennek ellenére sajnos sokan nem vették a fáradtságot, hogy 2 percet rászánva biztosra menjenek.
Némelyik bejegyzéssel is voltak bajok, hol kiküszöböltük azokat, hol nem sikerült. Amik azonban kikerültek a blogra, azok teljesen megfeleltek.
Az ételfotó versenyre érkezett esküvői portré valamint töltött káposzta is (ami nincs a blogon). 🙂 Kerültek törlésre képek, viszont itt megjegyezném, hogy elég sokan figyelmen kívül hagyták azt a kitételt, hogy a tálalásban jelenjen meg a kettes. Nem rászerkesztve. 🙁

Összességében azonban nagyon elégedett vagyok ezzel a játékkal, jól kitaláltam, összetett volt, és valamilyen szinten sikerült kizárni azokat a fanatikus játékosokat, akik saját lájk generálásukkal jutnak mindig az első helyre – abszolút nem megérdemelten, nem megdolgozva a helyezésért. Viszont sajnos érkeztek így is panaszok arra vonatkozóan, ki hogyan gyűjtötte a szavazatokat. Vannak ugyanis erre szakosodott közösségek, “lájk cserés” társaságok, ami eszembe nem jutott, így nem is lett megemlítve a játékszabályban. Mivel ezen oldalak tiltott használata nem volt kikötve a játékszabályban, sajnos nem tudtam vele mit kezdeni. Plusz ellenőrizhetetlen is az ilyen fajta szavazat gyűjtés. De most az illető(k) ha olvassa/olvassák magára/magukra ismer(nek). Én nekem ez nem tetszik, de nem volt szabály ellenes, azonban az igazság reméljük mindig győz!

A játék kezdete óta több százan csatlakoztatok a blog facebook oldalához és a blog követőinek száma is nőtt, köszönöm Nektek! 🙂

Tehát a számok:
A kvízben mint már mondtam 146-an regisztráltatok.
20-an küldtetek bejegyzéseket, összesen 32 írást.
31 ételfotó került fel az alkalmazásba, amikre összesen 2473-an szavaztak.

Azért ezek szép számok, nem? 🙂

A bejegyzéseket ITTolvashatjátok.

És akkor lássuk az összesítéseket és a sorsolásokat, amikre vártatok. 🙂

1. forduló – “A kvíz”

146 regisztrált játékos, 4 hét, 4 kérdés, mindre helyes válasz = esély a nyereményre.
1. kérdésre 108 jó válasz érkezett a 146-ból, a második kérdésre már csak 68 jó válasz érkezett.
A 3. és 4. kérdésre 49-en válaszoltatok helyesen (ennyien tartottatok ki).
Azonban a végső összesítés után 36 olyan játékos maradt talpon csupán, akik mind a négy héten át helyesen válaszoltak a kérdésekre. 🙂
Az első forduló nyereménye a Tésztavarázs című könyv. Lássuk, ki lesz a szerencsés, aki megkapja cserébe a helyes válaszokért. 🙂

A 27-es versenyző: KISS ORSOLYA

GRATULÁLOK! 🙂 Hamarosan megkapod az értesítő e-mailt. 🙂

2. forduló – “Egy blogger élete”

A zsűri összeállt és vártuk a jobbnál jobb bejegyzéseket. Jöttek is, dömping volt. 🙂 Az előzetes félelmeimmel ellentétben szerencsére nagyon sokan aktívan részt vettetek ebben a fordulóban is. Nagyon jó volt a sok pozitív visszajelzés és az, hogy lehet az első bejegyzéseteket kissé kedvtelenül kezdtétek írni, miután megéreztétek az ízét, újabbat és újabbat írtatok nekünk.
A végén úgy alakult, hogy mindhárman elolvastuk az összes bejegyzést. Mind felállítottunk egy hetes listát, melyek tetszettek a legjobban. Mindenki saját szempontjai szerint rangsorolt.
Sok bejegyzésen érződött a kényszer, sok nem igazán a feladatra fókuszált, voltak olyanok, amiket kissé bántónak éreztem, de voltak olyanok is, amelyek könnyeket csaltak a szemembe. Mert volt ilyen, nem is egy! És már akkor azt mondtam, már ezért megérte játszani. Fantasztikus volt olvasni azokat a bejegyzéseket, amikről érezni lehetett, hogy szívvel készültek. Sugárzott belőlük a jókedv és nem csupán kényszeredett smiley had nézett ránk a betűk közül. Tipikusan lehetett látni, ki foglalkozott az ételekkel. Nagyon tetszettek a gyerekeket bevonó bejegyzések is. 🙂 A gyerekek őszinte mosolya és ahogy segítenek, az olyan szép és jó! Azokat a bejegyzéseket is a szívembe zártam. 🙂 A helyzet az, hogy ha egyedül kellett volna döntenem ebbe, hát nem tudtam volna, de szerencsére hárman háromféle szempont szerint néztük át az írásokat. 🙂
Tehát adott volt a 3 hét helyezettes lista. Nem volt nehéz összefésülni őket. Kettő olyan bejegyzés volt, amely mindhármunk listájában előkelő helyen szerepelt és (most jön AZ ELSŐ MEGLEPETÉS) mivel nem akartam a két személy között sorsolni plusz nem is igazán tudtam volna különbséget tenni a két bejegyzés között, mert mindkettő másért volt jó, ezért megosztott első helyezettet hirdetünk! 🙂
Ebből következik, hogy a nyereményt is duplázom: ami ebben a fordulóban a nasis könyv (mivel blogos receptekről szólt a történet). Tehát: mindketten egy-egy saját összeállítású nasis könyv tulajdonosai lettek. 🙂 Azonban egyiküknek picit várniuk kell, míg elkészül a könyve, mert csak egyre készültem ugye. 🙂
Hogy kik ők?

Az egyik szerencsés Hoffmann-Barta Anita a Képviselőfánkos bejegyzéssel. 
Ez volt az első, ami majdhogynem megríkatott. 🙂
A másik pedig Hajdú István László a Bolognai spagetti bejegyzéssel.
István új megvilágításba helyezte az egyébként meglehetősen menza “szagú”bolognait. 🙂 (Nem pontosan idéztem Robi mestert, de a lényeg ez volt. És egyet értek vele.) Plusz amilyen tálalást rittyentett…….

GRATULÁLOK NEKTEK! Hamarosan megkapjátok az értesítő e-mailt! 🙂

Következő meglepetés, hogy ezek a bejegyzések lettek az új, egész évben tartó játékunk első “nyertesei”, ők lettek április hónap vendég írói. Bejegyzéseiket kiemelt helyen akármikor elolvashatjátok a blogon, valamint az év végén még az is lehet, hogy ezzel a “helyezéssel” valami komolyabb nyereményre is szert tehetnek! 🙂 Ezt majd még meglátjuk, de egy biztos:  

ÁPRILIS HÓNAP VENDÉG ÍRÓI A NASSOLÓ NAPLOPÓN: 
HOFFMANN-BARTA ANITA 
ÉS 
HAJDÚ ISTVÁN LÁSZLÓ! 🙂
~ o ~ o ~ o ~ o ~ o ~ o ~ o ~ o ~

Még annyit, hogy a linkebb, szabadabb, laza bejegyzések élveztek ezek szerint mindannyiunknál elsőbbséget. 🙂 Szerintem jól döntöttünk, bár többet is ki tudnék emelni, azonban sajnos ennyit nem tudok díjazni.
Megjegyzem – bár nem díjazom – az igazi szülinaposhoz méltó tálalást számomra igazán Gaál Anikó találta el, tökéletesen tálalta a Panna cottát! Nagyon ügyes vagy Anikó!!!! És köszönöm!

Szeretném megköszönni a sok szép írást, a sok szép szót és mondatot, amit írtatok, a sok történetet, amivel megspékeltétek az egyébként száraz recepteket, a sok szép, mosolygós vagy épp könnyeket a szemembe csaló percet, amikor olvastam 1-1-poént tőletek, nekem ez volt a nyeremény a játékban. És ezt őszintén mondom!
Köszönöm!

3. forduló: “Ételfotó verseny”

Itt az első 5 legtöbb szavazatot gyűjtött játékos között lesz a sorsolás, hogy kik ők?

  1. Lukács Terézia 428 szavazattal
  2. Pálfalvi Ivett 390 szavazattal
  3. Nagy Évi 299 szavazattal
  4. Farkas Réka 298 szavazattal
  5. Bardocz Katalin 266 szavazattal 

    És akkor ki nyeri a kávéfőzőt?????

    FARKAS RÉKA

     GRATULÁLOK! Hamarosan megkapod az értesítő e-mailt!

    4. forduló: “A gyűjtő”

    Itt azoknak van esélye nyerni, akik mindenhol jól teljesítettek. Helyesen válaszoltak mind a 4. kérdésre, van elfogadott bejegyzésük, az első 20-ban benne van az ételfotójuk.
    Itt nincs duplázás vagy triplázás, ha két vagy 3 fotója van benne valakinek az első 20-ban, attól még az esély csak egyszeres. 🙂
    A lista, kik közül kikerül a nyertes aki egy saját Táblácskát kap Robi Mester jóvoltából:

    1. Gaál Anikó
    2. Szűr Veronika
    3. Kiss Orsolya
    4. Pálmány Tímea
    5. Tamás Beatrix
    6. Toma Zsuzsanna
    7. Lukács Terézia
    8. Farkas Réka
    9. Bardocz Katalin
    10. Bélteki Natália
    11. Gyáfrás Zsuzsi
    12. Hoffmann-Barta Anita
    13. Hajdú László István

    PÁLMÁNY TÍMEA

     GRATULÁLOK! Hamarosan megkapod az értesítő e-mailt! 🙂

    ÉS AKKOR JÖJJÖN AZ UTOLSÓ MEGLEPETÉS:
    Robi Mester úgy gondolta szeretne még valakit meglepni egy saját Táblácskával, így sorsolunk még valakit a gyűjtős listából, azért, mert megérdemlitek! 🙂 Ezzel az eredeti kiíráshoz képest már a második nyereményt dupláztuk meg Nektek! 🙂

    Akkor ki a Grátisz Táblácska nyertese??????

    SZŰR VERONIKA
    GRATULÁLOK! Hamarosan megkapod az értesítő e-mailt! 🙂

    Köszönöm Ildinek, az Ami a konyhámból kikerül blog szerzőjének a zsűrizést, Robi Mesternek  – a Táblácska alapítójának – a felajánlásokat, a segítséget, a zsűrizést…meg még hosszú a lista, miért tudnék hálálkodni! (De megyek már a tortákkal, csak jussak el odáig.) Nektek köszönöm, hogy játszottatok, remélem élveztétek! Sok melóm volt vele, de nagyon megérte!

    És legközelebb ki tart velünk??????????

    Az értesítő e-mailek és a továbbiak hétfőn kerülnek kiküldésre! 🙂 Puszi Nektek! ♥

    Print Friendly, PDF & Email