20 dkg margarin
50 dkg túró
4 db tojás
1 evőkanál olaj
1 db citrom héja
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tejföl
5 dkg mazsola
1 csomag réteslap
25 dkg cérnametélt

A cérnametéltet megfőzzük a szokott módon lobogó, sós vízben, majd leszűrjük.
A tojások sárgáját és a Rama margarint felhabosítjuk, belekeverjük a vaníliás cukrot, a citrom héját és a porcukor felét.
Hozzáadjuk az áttört túrót, a tejfölt és a cérnametéltet, valamint ízlés szerint a mazsolát.
A tojásfehérjét a maradék porcukorral kemény habbá verjük és óvatosan a masszához forgatjuk.
Egy akkora tűzálló edényt, vagy tepsit kibélelünk a réteslap felével, amekkora a réteslap mérete, megkenjük kevés olajjal és ráöntjük a masszát, majd a réteslap másik felével letakarjuk és szintén olajozzuk.
160 fokos előmelegített sütőben 50 percig sütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.

Tipp: Ha túl hamar megpirulna a teteje, tegyünk rá alufóliát.

Print Friendly, PDF & Email