Először készült ennyire alkoholos töltetű bonbon nálam (már a konyakmeggy után ;)).

A csokihüvely elkészítéséhez ITT találsz segítséget, most csupán a tölteléket ecsetelném.

Kb. 27 db bonbonhoz:

A töltelék: a bonbon készítés előtt pár nappal 6-7 szem aszalt sárgabarackot nyakon öntünk jó kis barack pálinkával és hagyjuk, hogy átvegye a pálinka aromáját a gyümölcs. Apa volt olyan kedves és ezt a műveletet elvégezte nekem. 🙂
A bonbon készítés napján 6 dkg étcsokoládét 3 dkg teavajjal felolvasztunk. Elkeverünk benne 3-4 teáskanál pálinkát (amiben áztak a barackok), majd az aszalt barackokat nagyon apróra felvágjuk és szintén elkeverjük a csokival. Hagyjuk kicsit hűlni, majd betöltjük a hüvelyekbe. Hűtőben hagyjuk a tölteléket összeállni, majd talpaljuk a bonbonokat. 🙂

Most 9 db-ot csomagoltam. 3 simán maradt, 3 arany lüsztert kapott, 3 pedig ilyen bordós-lilát. 🙂 Nagyon szépek lettek, Zoltán napra szeretettel. 🙂

Print Friendly, PDF & Email