Ildinél jött velem szembe a facebookon és akkor eszembe jutott, hogy anno elmentettem egy receptet, hogy majd elkészítem. És mivel nem tudtam, mi legyen a vacsi, hát emellett döntöttem. És nem bántam meg. Gyors és mégse szendvics. 🙂

Tészta:
30 dkg liszt 
1 tk sütőpor 
1 csapott tk só 
0,5 dl olaj 
1,5 dl víz

Tölti:
3 ek tejföl
2 gerezd fokhagyma préselve
1 negyed fej (kisebb) lilahagyma
10 dkg reszelt trappista sajt
fél virsli apróra vágva

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és amíg elkészítjük a tölteléket, állni hagyjuk.
A töltelékhez is mindent összekeverünk, majd a tésztát elővesszük és 6 részre osztjuk.
Egyesével kör alakúra nyújtjuk, majd a közepére egy púpos ek. tölteléket helyezünk.
Hosszúkás vagy kör alakúra összecsípjük a tésztát, hogy a tölti ne folyjon ki, majd kissé ellapítjuk.
A teflonos palacsintasütőt elővettem, olaj nélkül hevítettem és sütöttem a lepényeket.
Nem kell nekik sok 2-2 perc oldalanként.
Laktató, bár beismerem én bizony nem álltam meg egynél. 🙂

A tölteléket kedvünkre variálhatjuk és reggelire is tökéletes, de suliba tízórainak is megállja a helyét!

Print Friendly, PDF & Email