Az úgy volt…..hogy a lányom minden tortánál megkérdezi, hogy az övé lesz-e!? És hát nem, nem neki készülnek ugye. De egytől egyig mindegyiket megdícséri, hogy nagyon szép vagy hogy ez dönöjűűűűűűűű! 🙂 És ez nagyon jól esik. Egy nap gondolt egyet és határozottan kijelentette, hogy ő szeretne egy cicás tortát. Mondom legyen.
Lefeküdt a délutáni sziesztára én pedig nekiálltam. Egy nagyon kis kerek piskótát sütöttem, azt vágtam 3 felé és trüffel krémmel töltöttem, majd kívülről is azzal vontam be és egy evőkanál homorú felével kissé meghúzogattam a krémet, hogy kissé borzas kinézete legyen.
Voltak teszt fondant cicáim, amik a hűtőben várták jobb sorsukat (valószínűleg innen Petrának az ötlet, hogy cicás legyen a torta).

Gondoltam, ha már a cicák szeretik egymást, akkor kapnak maguk alá – mintegy talpak – egy piros szívet, aztán kivagdostam még kicsiket is, mert szeretem a lányom. 🙂

Aztán meg olyan jól formázható volt a piros fondant-om, hogy muszáj voltam egy rózsát összedobni, így lett rajta egy rózsa is. 🙂

Mire felkelt a torta majdnem készen lett. Amikor meglátta megkérdezte, hogy ez az övé-e?! Amikor mondtam neki, hogy az ő tortája és átadtam, egyem a szívét az a ragyogás a szemében, mindet vitt! 🙂
A sűrű “ez dönöjűűűű” és “köszönöm” között azért megjegyezte, hogy “megkóstolom”.
Beállítottam egy fotó erejére, de éppen, hogy katintottam már ott termett Réka, aki lekapta egy mozdulattal a fekete macskát a tortáról. Ekkor Petra szája legörbült és meg majdnem szívizomgöcsöt kaptam, hogy mindjárt az egész torta a szőnyegen landol… De nem, szerencsére.
Szóval elkeseredett a fekete macska miatt, de végül megbeszéltük, hogy övé a fehér, levettem neki, de szadista módon csak a fejét akarta. 🙂 Megette (volna), majd kiköpte. De hisz’ mondtam neki, hogy az tömény cukor… és azt mi nem szeressük… de letesztelte.

Petrus és a cicás tortája. 🙂

 A torta finom volt, másnap apát is megvendégelte. (Egyébként összességében kb. 4 szeletes volt.)

A rózsám közelről. Tudom, van hova fejlődni, de büszke vagyok rá!
Print Friendly, PDF & Email