Hozzávalók:
2,5 dl habtejszín
1 dl tej
50 gr kristálycukor
1 rúd vanília
3 tojássárgája
4 evőkanál barna cukor

Elkészítés:
A tejszínt, a tejet és 25 gr cukrot a vaníliarúddal együtt felforraljuk. Közben egy másik tálban a tojás sárgákat 25 gr cukorral elkeverjük egy sima kézi habverővel.

A felforralt tejből a vaníliarudat kivesszük, majd a tojásos keverékhez öntjük, az egészet habosra keverjük.
A folyékony “tésztát” négy szuflé tálba öntjük, amiket egy magasabb falú tepsibe teszünk úgy, hogy félig felöntjük a tepsit vízzel.
120 ºC-ra előmelegített sütőben légkeveréssel 80-90 perc alatt megsütjük.
Akkor kész, amikor a krém közepe is szilárd.
Kivesszük a vízből a tálakat és hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt 1 evőkanál (barna)cukrot egyenletesen elosztunk a desszertünk tetején és konyhai fáklyával vagy ennek hiányában forró grillsütőben karamellizáljuk a cukrot. Vigyázzunk, mert könnyen megég.
Megjegyzés: Semmiképp ne használjunk elektromos habverőt, mert kihabosodik a masszánk, a végeredmény nem lesz ugyanolyan, de persze élvezhető marad.
Print Friendly, PDF & Email