Ez a recept már vagy 7 éve a füzetemben lapul, még egyszer sem készítettem el, de most erős késztetésem volt irányába, tehát nekiálltam.
Ebből a mennyiségből nekünk 2 adagnyi jött ki.
Apa kék áfonya lekvárral ette, én csak porcukrozva.

Tehát:
20 dkg liszt
4 tojás
csipet só
1 ek kristálycukor
2,5 dl tej
2 ek margarin

A tejet a sóval, a tojások sárgájával és a liszttel simára keverjük.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd összeforgatjuk óvatosan, egynemű masszává.
Egy nagy serpenyőbe tesszük a margarint, felolvasztjuk és beleöntjük a masszát.
Fakanállal addig kevergetjük, marcangoljuk, míg szétesik apró darabokra.
Rendesen süssük át, de ne égessük oda!

 Még melegen tálaljuk lekvárral vagy porcukorral hintve.

Mellékesen megjegyzem, hogy szerintem ez nem hivatalos császármorzsa recept, de finom! 🙂

Print Friendly, PDF & Email