Minden az 5 tojásos kakaós, olajos, Kiskukta féle piskótával kezdődött, aminek a receptjét ITT leírtam.
Aztán elkészítettem a krémet, amit szintén ITT írtam le, nade ebből dupla adag kellett, mai rögtön fél kg csokit jelent és majdnem ugyanannyi vajat.
Hagytam kicsit állni, hogy szilárduljon, majd 3-ba vágtam a piskótát és betöltöttem a krémmel. Minden réteg krémre raktam egy sor karikázott banánt, összesen 4 banán végezte be az autós tortában. 🙂
Aztán levágtam a hosszából, innen-onnan és azokból a darabokból alakítottam ki a hátsó szárnyat és az utasteret. Megfaragtam elől a motorháztetőt és amikor késznek láttam, körbe is lekentem a maradék csokikrémmel és már ment is a hűtőbe dermedni.

Mivel sötét a krém, nem mertem egy rétegben burkolni, így úgy döntöttem, először kap egy adag fehér réteget. Ehhez készítettem egy adag fondantot és már be is vontam vele a tortát. Elsimítottam, igazgattam, hűtőbe tettem.
A piros fondant ebben az esetben vettem, összesen fél kg-ot, mert nem akartam idegbajt kapni, ha esetleg nem sikerült volna szép piros színt begyúrni. Piros fondant INNEN.
Kinyújtottam és bevontam a kissé benedvesített fehér fondantos autót. Azért kell, hogy pindurit nedves legyen, mert akkor összetapad a két réteg. DE NE LEGYEN VIZES!!!!!
Fekete fondantot is SütiDekortól vettem, ahonnan a pirosat, a fent említett okokból.

Pogácsa szaggatóval igyekeztem méretarányos kerek keréknek valót kivágni ,de végül nem sikerült…. arra kicsivel kisebb piros kört, amibe hurkapálcával nyomtam lyukakat. Nedves ecsettel tapasztottam össze őket, majd mentek a burkolatra.
A szeménél és a szájánál nem nedvesítettem a fehér réteget, mert úgy gondoltam, hogy majd szikével óvatosan kivágom a piros fondantot a szem és száj körvonala mentén. Sikerült is, ügyesen, óvatosan. 🙂
Fekete fondantból lett a pupillája, az aoldalsó ablakokat nem sikerült már formára vágni és az oldalán levő tűzzel is megszenvedtem. 🙂
Az alján igyekeztem figyelni, hogy legyen némi látszatja annak, hogy nem rögtön a földön kezdődik a kaszni, szóval egy csík fekete fondant is felkerült még a kerekek előtt körbe az autóra.

Persze mondjuk airbrushhal szebben mutatna a festés, de én elsőre így is meg vagyok vele elégedve!
Kapott egy adag lakkot is a végén. (ezt szintén SütiDekornál szereztem be.)

Hát nagyjából így készült. Mondom, elsőre nagyon büszke vagyok magamra, bár látom természetesen a hibáit. De majdcsak fejlődök. 🙂

Print Friendly, PDF & Email