Mi nem szeretjük a valódi tiramisut. A mascarpone miatt és a nyers tojást sem kultiváljuk. Ezért nekem van egy “hamis tiramisu” receptem. Általában milli natúr vajkrémmel készül, most viszont házi krémsajttal készítettem.  Nekünk bejött! 🙂
 IMG_2917

4 adagra:
12 db babapiskóta
2 dl kávé, benne egy ek. vaníliás cukor és fél doboz rumaroma elkeverve
7,5 dkg cukor
12 dkg házi natúr krémsajt
2,5 dl tejszín
0,5 dl tej
kakaópor (cukrozatlan)
10 dkg pörkölt, aprított törökmogyoró

 IMG_2908

A tejszínt a krémsajttal alaposan összekeverjük. 1/2 doboz rumaromát is hozzákeverünk.
Tegyünk a kávéba rumaromát és van. cukrot, majd épp csak mártsuk bele a piskóták mindkét felét és ketté törve tegyük a poharak aljába.
Legalulra piskóta kerül, majd krém, majd egy adag pirított, aprított törökmogyoró.
Így rétegezzük a dolgokat, majd legfelülre krém kerül, arra mogyoró és egy kis kakaóval megszitáljuk.
FINOOOOOM!

IMG_2911

Szép is, finom is…csak kevééééés! 🙁
Jó étvágyat hozzá!

Print Friendly, PDF & Email