A feladat: tejszínes töltelék. Ezzel csak az a bajom volt, hogy alapvetően a legtöbb bonbon töltelék tejszínes, de ennek nem lehetett másféle ízesítése. :S Bakker. Csak tejszínt mégse tölthetek bele! 🙂 Annyi receptet megnéztem, annyi mindent kipróbáltam, de semmi nem volt megfelelő. Tejkrém, tejszín. Hmmm…..vettem sűrített tejet és teszteltem.

Ez nyert:
4 cl habtejszín
4 cl sűrített tej
4 cl tej
20 gr vaj
50 gr fehér csoki

A tejet, tejszínt, sűrített tejet összemelegítjük, majd levesszük a tűzről és feloldjuk benne a fehér csokit. Ha teljesen elolvadt és hűlt is, akkor elkeverjük benne a vajat és kihűtjük.
Hát ez kissé folyósabb töltelék lesz, úgyhogy nagyon szigorúan kicsit kevesebb, mint a hüvelyek 3/4-éig töltsük csak.
Ezek most tejcsokisak lettek és szilikon formában készültek, aminek az az oka, hogy jó fajta igazi tejcsokit most vettem először és bevallom őszintén nem akartak kijönni egyik polikarbonát formából sem a bonbonok (összesen 6x próbáltam). Van ilyen. 🙂
De a bonbonok kellettek, így maradt a szilikon forma.

Az ITT leírt módon tejcsokival készültek a hüvelyek.
Talpaláskor nem leöntöttem csokival a formát, hanem a folyósabb belsőre való tekintettel teáskanállal adagoltam a bonbonokra, hogy ne folyjon ki a töltelék. A felesleget lehúztam, majd hűtés után kifordítottam őket a formából. NAGYON ÓVATOSAN, mert a folyékonyabb belső itt is visszaüt: könnyebben törik a burok. Lesorjáztam mindet és kaptak egy kis ehető selyemport.

Print Friendly, PDF & Email