Évekkel ezelőtt Bódi Margó készítette ezt az RTL Klub reggeli műsorában. Hát abból próbáltam meg összehozni a saját verziómat. Nemrég megjelent hivatalosan az ő verziója, hát nem sikerült eltalálnom a dolgokat, de ez is nagyon finomra sikerült! 🙂
Egyébként imádom Bódi Margót. Olyan szívvel és lélekkel süt-főz, hogy az tiszteletre méltó! Meg egyébként is…

Hozzávalók:
2 db tojássárgája
2-3 evőkanál majonéz
2-3 dl étolaj
2 evőkanál pirospaprika
50 dkg krumpli
1 csipet só
2 db gerezd fokhagyma
1 csipet bors
1 nagy pulykamellfilé
1 evőkanál fokhagymakrém
4 dkg liszt (amennyit a burgonya felvesz)
10 szelet bacon

A pulykamellet felszeleteljük, hosszában bevágjuk kétszer a szeleteket (3 részre) úgy, hogy egyik végük egyben maradjon. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a szeleteket, majd pirospaprikás, fokhagymakrémes, borsos olajban pácoljuk pár órát hűtőben, lefedve.
Sütés előtt befonjuk a szeleteket hármas fonással, hústűvel hosszában megtűzzük.
Serpenyőben nagyon kevés olajon aranyszínűre sütjük.
A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, és feltesszük sós vízben főni.
Ha megfőtt, összetörjük, 2 tojás sárgáját keverünk hozzá, majonézt, borsot és fokhagymát ízlés szerint, majd annyi lisztet, amennyit felvesz ahhoz, hogy gombócokat tudjunk formálni.
A gombócokat bacon csíkokba csomagoljuk, és serpenyőben megsütjük.

Print Friendly, PDF & Email