Jelentem kijózanodtam. 🙂
Vagyis nem biztos, mert ezt a bejegyzést is megírtam előbb, nehogymá’! 🙂 Tessék még adni egy kis időt, fel kell fogni, hogy beléptünk a 11. közösen töltött évünkbe. 🙂
Hogy egy kicsit többet tudjatok meg erről a dologról: a középiskola utolsó évében találtunk egymásra teljesen véletlenül, 2002-ben. 2004 óta élünk együtt és szerencsére minden hülyeségünket kiéltük még az első pár évben. 🙂 Na ennyi elég is lesz! 🙂
Mivel élmény beszámolót nem tudok még tartani a tegnapi napról, ezért hoztam egy régebbi receptet, amit még a Floriol receptversenyre készítettem. (Azóta már megjelentek a receptjeinkkel ellátott Floriol étolajak, ott sorakoznak a boltok polcain, az enyémek az E-vitaminos olajon és azóta sem kaptuk meg és nem is fogjuk a másik részét az ígért nyereménynek. Na mindegy!)

Polentához:
25dkg kukoricaliszt 
7dlvíz
4evőkanálolaj
10dkg trappista sajt
1,5kiskanál
1kiskanálbors
 
Mártáshoz:
2evőkanáltejföl
25dkg paraj mirelit, pépes
1kiskanálolaj
1-2evőkanál zabpehely
4szelet bacon szalonna
2 gerzdfokhagyma
1kiskanál

Húshoz:
5dkg porított kakaóvaj
40dkg szűzérme felszeletelve
ízlés szerint
bors ízlés szerint

A sajtot lereszeljük. A vizet a sóval egy mély lábasban forrásig melegítjük, a kukoricalisztet állandó keverés mellett a vízhez adjuk, hozzáadjuk a sajtot, borsozzuk és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
Ekkor elsimítjuk a polentát egy magasabb falú tepsiben, vagy pizzasütőben és hagyjuk kihűlni. 
 
Közben a spenótot megpároljuk egy pici olaj és víz keverékén, hozzáadjuk a tejfölt, a sót és az apróra szeletelt fokhagymát, majd a zabpehellyel besűrítjük.
A kihűlt polentát szeletekre vágjuk, majd a grillserpenyőt vagy a kompaktgrillt kikenjük vékonyan olajjal és megsütjük a polenta szeletek mindkét oldalát.
A szűzérmét jó ujjnyi szeletekre vágjuk, a kakaóvajba forgatjuk és a szárazra törölt grillserpenyőben mindkét oldalukat megsütjük. Amikor készen van frissen őrölt sóval és borssal fűszerezzük.
Tálaláskor a parajszószra frissen sült bacon szalonnát helyezünk, majd a grillezett polentát és a szűzérméket. Kis parajszósz cseppekkel díszítjük és friss zabpehellyel megszórjuk.

Saját ízlés szerint variálhatunk az ízesítésen, a polentának ez az alapverziója, hagymával, baconnel, stb. lehet dúsítani az ízvilágát.

Érdekes, de ízletes. Mondhatni egészséges. Tessék variálni. Yo étvágyat!

Print Friendly, PDF & Email