Azt hiszem ezt nem kell sokat ragozni.
A Frankfurti levest vagy szeretik vagy nem. Mi szeressük, jóóóó tejfölösen. 🙂

1fej kelkáposzta
2kiskanálkömény
2kiskanál majoránna
1fejaprított vöröshagyma
5dbvirsli
2-3dl tejföl
2evőkanálliszt
1evőkanálpirospaprika

bors
víz 
 

A hagymát apróra vágjuk, a kelkáposzta külső leveleit leszedjük, majd alaposan megmossuk a főzendő részt. A torzsáját kivágjuk (és igény szerint a nagyobb, vastagabb ereket is), majd vékony csíkokra vágjuk.
 
Beletesszük egy nagy fazékba és annyi vizet öntünk rá, hogy jó alaposan elfedje a káposztát. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a fűszereket is, a hagymát és az összezúzott fokhagymát, majd addig főzzük, míg a káposzta megpuhul.
 
Ha puha, akkor beledobjuk a felkarikázott virsliket is és elkészítjük a habarást. A lisztet egy nagyon kevés vízben simára keverjük, majd azt elkeverjük a tejfölben. Ha sima, akkor hozzá keverjük a pirospaprikát és 1-2 evőkanál forró levest, majd az egészet folyamatos keverés mellett beleöntjük a levesbe és újra forraljuk. Szükség esetén utána fűszerezünk, sózunk.

Lehet bele kockázni krumplit is. Én elfelejtettem most, pedig szeretem.

A fűszerek mennyisége nagyban függ a minőségtől, így azok mennyiségét igény szerint változtassuk, ne ragaszkodjunk szigorúan a recepthez. 🙂
Yo étvágyat! 🙂
Print Friendly, PDF & Email