tejkaramellakrém (2)

Külhoniul Dulce de leche. Ugyebár mostanában nagyon felkapott, nem véletlenül. Nagyon finom, eteti magát, nagyon sok mindenbe tökéletesen felhasználható. Viszont nem mindenhol lehet kapni, sőt!
Ennek kiküszöbölésére jön most ez a bejegyzés, készítsd el otthon.
Csak és kizárólag 3 tubus cukrozott sűrített tejre lesz szükséged.

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
Végy egy jénait. (Egy fedőjét mondjuk.)
Nyomd bele a három tubus sűrített tejet.
Tedd bele egy mély tepsibe, amit megtöltesz forró vízzel, hogy a sűrített tej szintjénél magasabb legyen.
Az egészet egyben fedd le alufóliával és tedd be a sütőbe.
Fél óránként keverjük kicsit át.
Mire elkészül eltelik 2 és fél, 3 óra.
Ez idő alatt elég sűrű lesz.
Ha kész vedd ki a sütőből, vedd le az alufóliát és hagyd kihűlni.
Ha kihűlt, töltsd üvegbe. Hűtőben egy hónapig eláll.

Ha netán nem találnád elég “sűrűnek, krémesnek”, akkor tedd még vissza a sütőbe.
Arra figyelj, hogy a víz szintje mindig legyen magasabb, mint a karamell szintje (állítólag így kell, nekem kevesebb lett a végére, baja nem lett a krémnek ettől).
Tehetünk bele vanília magokat is, ha élvezetesebbé szeretnénk tenni.

Próbáljátok ki, nagyon sokoldalú krémecske és olcsóbb így elkészíteni, mint megvenni! 🙂

Forrást nem jelölök meg, mert olyan sok helyen szembejött velem az ötlet.

Print Friendly, PDF & Email