Nem akarok nagyon bele menni az előzményekbe, a lényeg, hogy tortaforma receptversenyt hirdetett a Zila cukrászda és a Donna.hu. Erre anyukám hívta fel a figyelmem. És kaptam egy 8 szeletes formát, hát bele csaptam, csábító volt az az 50.000 Ft készpénz. Azért az mindenkinek jól jön, nem?

3 tortával neveztem, de 5 db-bal akartam. 🙂
Aztán vártam.

És vártam.

A versenynek vége lett, már elmúlt a díjátadó előre ígért időpontja is…
És még mindig vártam, de nagyon ideges voltam. A leveleimre senki nem válaszolt, hogy mégis mi újság.
Aztán nehezen jött egy levél, hogy fel kell vinnem két tortámat 28-án, amikor zsűrizni fogják.

“donna.hu receptverseny első körös EREDMÉNYHIRDETÉS

Kedves Receptbeküldők!

Először is nagyon köszönjük a beküldött recepteket, nagyon ötletes és jó recepteket kaptunk, szép fotókkal, nem is tudtunk első körben dönteni.

Ezért összesen 6 receptet választottunk ki, melyek végső zsűrizése június 28-án, 15:00 órakor lesz a Zila Kávéházban, a ZTB keretein belül.

A kiválasztott tortákat erre a napra elkészítve várjuk, hogy cukrászaink a késztermékeket is meg tudják kóstolni.

A receptek pedig a következők:

Farkas Bernadett: Eper és málnahab
Farkas Bernadett: Pannacotta
Hajós Ágnes: Balzsamos mascarpone
Stefán Rita: Tigris torta
Szűcs Anna: Bodzakrémes
Ujj László: Egzotikus ízkavalkád

Gratulálunk Nekik!

A zsűrizéssel kapcsolatban információ, kérdés az info@zilatortaforma.hu emailcímen kérhető.

A kiválasztottakat a donna.hu értesítette.

ZL”

Aztán jött egy másik, hogy az én Pannacotta tortámat fogják aznap bemutatni a tortaforma bemutatón. Dühös voltam, de mégis izgatott. (Na nem azért voltam dühös, hogy azt készíti el Vili, hanem mert nem jött válasz a leveleimre, meg húzódott nagyon a dolog…) Érdekes párosítás ez így, nem is tudtam, most mit csináljak.
2 tortával elindulni Pestre a 35-40 fokban, több, mint 100 km-re, Pesten át ráadásul délután kettőre…..a legnagyobb meleg, dugó mindenhol, stb. hát nem néztem jó szemmel a nyár közepén, ráadásul habos tortával, pláne a 3ból a két leginstabilabbal elindulni és ismét elkészíteni mindkettőt…..DE motiváló volt a főnyeremény!!!


Nem is tudom, hány induló volt összesen, de a versenykiírás két pontját tartották be összesen: május 31-el lezárták a versenyt és azt, hogy szakmai zsűri bírálta el a tortákat. 
Az eredeti úgy szólt, hogy 3at kiválasztanak, ők a döntősök és azoknak kell felmenniük és úgy dől el, ki nyeri a fődíjat. Ezzel szemben 6 tortát kértek fel, abból kettő az enyém volt.

Nem kezdem el ecsetelni külön a folyamatokat, ahogy készültek a torták, azért azt kell mondjam nem nagyon örültem annak, hogy 2 tortát kell felutaztatnom több, mint 100 km-re a nagy melegben. Annak viszont örültem, hogy a végső döntést kóstolás után ejtik meg és valóban profik bírálják el a tortákat. 
Tehát a fázisképek:
Pannacotta készülőben:

Maradt anyag. 🙂

Eper- és málnahab torta:

Aszalt szeder-és málna, valamint eper turmix

Azért nem volt rajta citromfű, mert azok úgyis kipurcantak volna, mire felérünk a tortákkal Pestre.
 
A lényeg, hogy most elsősorban már nem a szépség volt az elsődleges szempont, nem is nagyon fordítottak rá hangsúlyt. Itt már az íz döntött.
Amikor odaértünk nagy nehezen, leadtuk a tortákat hűteni, közben megérkeztek Ritáék is. Velük volt szerencsénk már együtt főzni, akkor mikor Vilivel is a Miele Octoberfest estjén. Rita nyerte meg azt a tavalyi Miele receptversenyt, aminek én a különdíjasa lettem.

Szóval egy asztalhoz csapódtunk.
Jó kedvünk volt, bár szerintem mind tele voltunk feszültséggel. Bár kettőre voltunk oda hívva, negyed 4-ig nem történt semmi, csak annyi, hogy közben tele lett a helység emberrel, akik persze a tortaforma bemutatóra érkeztek.

Jött Icu is, akit a blog facebook oldaláról “ismerek”. 🙂 Tőlem hallott erről a rendezvényről és fogalt is rá helyet azon nyomban, szóval tudtuk találkozunk ott. Nagyon kedves hölgy (bár szívesen lecsajoznám, mert olyan aranyos volt, életvidám, lelkes)! Remélem még összefutunk majd, hisz nem is lakunk messze egymástól. 🙂

Szóval vártunk, közben Vili rendezte a bemutató asztalt, kihozták a maradék fél tortákat és oldalt helyezték el az asztalon őket, hogy a végén a vendégek elfogyasszák.

Aztán elkezdődött a menet, jött Zila László és Menyhárt Attila a főcukrász.
Miután köszöntötték azt a sok embert, eredményt hirdettek. Mindegyik tortáról elmondták a véleményüket, a hibákat és kedvesen felajánlották minden segítségüket akár aznap, akár máskor, más recept ügyében. A Pannacottámhoz megjegyezték, hogy gumis. Namármost fél kg. fehércsoki volt benne (tehát a tartás végett több, mint kellett volna) és több zselatinis, mert egyébként szerintem nem lett volna elég stabil ehhez az úthoz, tehát gyakorlatilag a hosszú utazás miatti alakítás el is vágta a továbbiakat, már ami annak a tortának a jövőjét illeti. Egyébként nagyon finom és mutatós, pláne ha nem tortának van megcsinálva, hanem kiszúróval kiszúrunk belőle szép falatkákat, mint az Édes szerelem sütinél…. Na mindegy.

A lényeg, hogy így alakult a sorrend:
1. Rita Tigris tortája
2. Laci Arab ízek tortája
3. az én Eper-, málnahab tortám

,
Laci, Rita, a háttérben Icu és én.

Szóval az utalványok helyett a 2. és 3. helyezett vagyis Laci is és én is egy oklevelet és egy négyzet alakú Zila formát kaptunk, Rita pedig megkapta a pénzt egy oklevél kíséretében.
Végül is szavam sem lehet, mert ha a kiírás szerinti 3. helyezettnek járó 10.000 ft-os utalványt kaptam volna nem tudtam volna megvenni egy formát sem. De akkor kipótoltam volna, és a játékszabály is be lett volna tartva…

Ezek után jött a formabemutató és a tortám. Olyan gyomorgörcsöm volt. Vili előtte való nap a facebookon megkérdezte meddig maradok. Hát mondom mennem kell a Floriolra, de csak rábeszélt, hogy fél 5-ig max. végzünk és akkor oda is érek és mégis ott maradtam végig, mert nem akarja egyedül készíteni a tortámat.
Foh, mondom, hát 3 éve itthon vagyok a gyerekekkel, nem találom a szavakat, össze akad a nyelvem, pláne annyi ember előtt éééééén….sütni………hahahhahahahaaaaaa. 😀 Aztán csak rábeszélt, mondva hogy a bemutató részét ő megoldja, csak beszélgetnénk.
Addig is remegtem, mint a kocsonya, de amikor kihívott…….beszélgettünk, kérdezgetett, meg voltam szeppenve, féltem, izgultam, ez nem nekem való. Zavarban voltam, úgy pörgött, mikor megkért, hogy segítsek valamiben, akkor utána egyből vissza húzódtam az ajtóba (ami már csak azért is jó volt, mert iszonyat meleg volt és ott legalább jött egy kis szellő, bár nem sok), hogy ne legyek útban. Nyilván nem lett volna jó neki sem folyton kerülgetni, meg hát nem akartam én ennél jobban a középpontban lenni.

Vili és az általa készített tortám.

Nagyon kedves volt, tudtam eddig is, hogy nagyon közvetlen, de tényleg! Azért hálás vagyok neki azért, hogy bevett a bemutatóba, mégis kit hányszor kérlel egy profi cukrász perceken át, hogy készítse vele a tortát egy bemutatón? Nem hiszem, hogy ezt túl sokan elmondhatják magukról és én is azt gondoltam: basszus, mit kéretem magam, egyértelműen maradok, hiszen mégiscsak a Farkas Vili kér meg erre……

Ezzel is (remélem) egy fokkal feljebb sikerült lépnem azon a bizonyos nagyon magas létrán, ami a csúcsra vezet az álmom felé. 🙂
Nagyon jó kis bemutató volt és nagyon szép lett a torta (persze mit is vártam, hisz cukrász készítette!?:)).

Ahogy vége lett a vendégek úgy rárepültek a tortákra, hogy percek alatt elfogyott az a 5-6 db fél torta. Meg akartam kóstolni Ritáét is, meg Laciét is, de már nem volt belőle. Még a bemutató torta volt ott, már azt kérdezték, nem vágjuk-e fel….de hozták a vacsorát. (Aztán persze az is elfogyott.)
Természetesen minden Zila formában készült és nagyon tetszettek. Ízletes fogások voltak és szépek!

Az előétel.
Főétel.

A desszertet nem vártuk meg, mert így is késésben voltunk már a Floriolról, szóval összeszedtem a tálakat és elindultunk.
Nagyon nagyon izgultam már napokkal előtte és ott is. Komoly volt, egy élmény! A sok bosszankodás és huzavona ellenére. Azért remélem legközelebb ha ilyen versenyt rendeznek – mert ugye az alapgondolat nekem nagyon tetszett -, akkor jobban meghirdetik és ha előre tudják, hogy valami változni fog a kiírásban, pl. nem tudják tartani az időpontokat, akkor korrigálják, frissítsék és hívják fel rá a figyelmet. Legyen kommunikáció, odafigyelés, mert persze ők adják a nyereményeket, a helyet, stb., de mi is emberek vagyunk és nem hiszem, hogy csak én voltam a vidéki.

Büszke vagyok rá mindazon által, hogy egy ilyen neves cukrászda 3 tagú zsűrije dobogós helyre sorolta a tortámat, tehát egy gyakorlatilag két körös versenyben sikerült a 3. helyen végeznem! Persze tudtam volna hova tenni az 50.000 Ft-ot, de nem szomorkodom, mert nagyon sok mindennel lettem gazdagabb és nem minden nap készítik el az ember tortáját nagy közönség előtt sem. Ezek nagy dolgok. 🙂

Ezek voltak az eredetileg nevezett torták: (a nevükre kattintva elérhetőek a receptek)

1. Csokoládés máktorta meggyszósszal és házi vanília fagyival

 2. Édes Szerelem Pannacotta torta

 3. Eper- és málnahab torta

 És akkor a nyereményem:

Köszönöm szépen a szervezőknek is és Vilinek is! 🙂 (meg apának, hogy felvitt, hogy elviselte a hisztiket, mikor fáradtan csináltam a tortákat, stb…) 😀

Print Friendly, PDF & Email