Mostanában több helyen is láttam, hogy ilyen tölteni való kis fánkocskákat készítenek, így hát én is megpróbáltam, teszteltem. Hasonlít a habrolóra. Azt is szeretem, de ez végül is nem olyan tömény. Nem leveles tészta, de azét eléggé hasonlít rá. Egyébként meg imádom a sajtot és mostanában eléggé hiányt szenved a szervezetem belőle, szóval ez tökéletesen ideális jó adag sajt bevitelére. 🙂
A tésztához:
40 dkg liszt
10 dkg zsír
10 dkg margarin
3 dkg élesztő
1 kávéskanál só
2 dl tejföl
1 db tojás

reszelt sajt a tetejére

A krémhez:
10 dkg margarin
5 maci sajt
2 ek tejföl
pici só

A lisztet a zsírral, margarinnal, tejföllel, sóval és az élesztővel könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk.
Nem muszáj felfuttatni az élesztőt.
Kinyújtjuk, kb. 4 mm vékonyra, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, aztán minden 2. darab közepét kisebb szaggatóval kiszúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a teli lapokat, lekenjük felvert tojással és ráteszünk egy lyukas lapot, az oldalait megigazgatjuk és a tetejét is lekenjük tojással.

Előmelegített sütőben (kb. 170-175 fokon) világos színűre sütjük.
Hagyjuk kihűlni, addig elkészítjük a krémet.
A margarint a maci sajtokkal, kevés sóval, 2 ek tejföllel jól összedolgozzuk és a krémmel megtöltjük a megnőtt halmocskákat..
Tetejükre reszelt sajtot szórunk.
Ne tegyünk egymásra többet, mert megdőlnek, összecsuklanak.
Print Friendly, PDF & Email