• 2 kg vaddisznó hús (comb, tarja, ami van) 
  • 5 fej hagyma 
  • 3 gerezd fokhagyma 
  • pirospaprika 
  • 3 szem egész borókabogyó 
  • 3 ek citromos extra szűz olíva olaj 
  • 2 ek sertészsír (az íze végett) 
  • 2-3 ek erdei gyümölcs lekvár (ennek hiányában az áfonya- vagy meggylekvár is megfelel) 
  • só, bors, kakukkfű, ételízesítő 
  • 1 paprika 
  • 2 paradicsom 
  • 2-3 dl száraz (házi) vörösbor 
  • 3-4 babérlevél 
  • 1 csipet őrölt kömény

Az alapvető folyamat nem más, mint egy hagyományos pörkölt elkészítésekor.
Kevés (jelenleg) citromos olajon az apróra kockázott hagymákat egy kis sóval megdinszteljük.
Hozzá adunk egy kis zsírt, majd rádobjuk a felaprított fokhagymát és a felaprított paradicsomot és paprikát. Mint egy lecsóhoz.
Ha jól megfonnyadtak a paprikák és a paradicsom is jól szétesett, akkor kap egy kis pirospaprikát és fűszereket, hogy jó alapot adjanak a húsnak,majd azonnal felöntjük egy kis vízzel.
Rárakjuk a húst és jól elkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi.
Hagyjuk a húst puhulni, majd ha már közeledünk a vége felé, akkor után fűszerezzük és a borókabogyókat is belemorzsoljuk.
Ahogy elfőtt a víz a húsról, ráöntünk egy kis száraz vörösbort és a legvégén, mikor már puha a hús elkeverünk a pörköltben 2-3 evőkanál lekvárt.

Print Friendly, PDF & Email