Annyi, de annyi ilyen recept van, hogy hihetetlen. Ez megint csak egy alap recept, amit aztán mindenki a kedvére variálhat. Én tejkaramella krémmel készítettem, de a pirított fenyőmag felaprítva is nagyon passzolna hozzá. Aztán persze mehet bele dió vagy mandula is…

 
500g liszt
1 teáskanál sütőpor

200 g fehér vaj
100 g cukor
100 g barna cukor
1 tk vaníliakivonat vagy 1 evőkanál vaníliacukor
30 dkg csokicsepp
3 tojás

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A lisztet, a sütőport és a sót jól összekeverjük.
A vajat a fehér és barna cukorral habosra verjük (vaníliával együtt).
A tojásokat egymás után a vajas-vaníliás krémhez ütjük, és jól összekeverjük.
Az előzőleg összekevert lisztet, sót és sütőport most elvegyítjük a vajas krémünkkel.
A csokicseppeket is a tésztához keverjük.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A tepsibe evőkanál segítségével tészta pacákat adagolunk.
A sütiket 10-12 percen keresztül arany barnára sütjük.
Ezuán kivesszük és rácsra tesszük őket, amíg teljesen ki nem hűlnek.

Forrás: HVG.

Print Friendly, PDF & Email