1 kg újkrumpli
1 szál kolbász
1 fej vöröshagyma
30 dkg csiperkegomba szeletelve
1 evőkanál mogyoróolaj
15 dkg tehéntejes mozzarella (aki nem szereti a sajtot, az kihagyhatja)
2-3 evőkanál ketchup
1 paprika
1 paradicsom
füstsó
bors
kakukkfű
pirospaprika
ételízesítő
majoranna
petrezselyemzöld
1-2 teáskanál méz
2 dl víz

Wokban készítettem.
Egy kis mogyoróolajra teszem a vékonyra szeletelt hagymát, vastag karikára vágott kolbászt és a felszeletelt gombát, a vékonyra szeletelt paprikát, megszórjuk kis pirospaprikával és kis lángon jól átsütjük.
Ha a kolbász nagyjából kiengedte a zsírját (addigra a hagyma is megdinsztelődik és az egésznek szép piros színe lesz), akkor kivesszük a wokból az összes benne lévő finomságot és a maradék zsírba bele tesszük a kockázott burgonyát.
Picit átsütjük, majd vissza tesszük hozzá a kolbászos keveréket.
Megszórjuk kevés pirospaprikával, felöntjük kb. 2 dl vízzel – nem kell, hogy teljesen ellepje a burgikat, úgyis lefedjük, majd a gőzben átpuhulnak a kilógó krumpli részek.
Amikor már forr, megszórjuk kevés petrezselyemmel, meglocsolom a mézzel, ízesítem a sóval, borssal, kakukkfűvel, ételízesítővel, majorannával és elkeverek benne 2-3 ek ketchupot is.
Fedő alatt puhára főzöm, néha megkeverve.
Sűrű leve lesz.

Tálaláskor megszórhatjuk friss kakukkfűvel és/vagy aprított petrezselyemzölddel és a mozzarella golyókkal elkeverjük.

Ez az étel szinte kiáltott a mézért, miközben először készült. Tettem bele, jó lett. Érdekes a méz, a  ketchup és a kolbász, gomba, stb. együtt, de nagyon ízlett nekünk. És olyan guszta is! 🙂

Jó étvágyat hozzá!

Print Friendly, PDF & Email