Hát ez nem tudom, milyen krémes, de krémes. Nem rossz, de nem ilyet szerettem volna elsőre.
Azért megcsináltam, mert a füzetemben volt már évek óta leírva, fogalmam sincs honnan és hogy milyen.
10 dkg porcukor
1 kanál méz
1 tojás
5 dkg margarin
1 kanál rum (elhagyható)
1 kanál kakaó
Ezeket gőz fölött összeolvasztjuk.
Hozzá adunk 25-30 dkg lisztet, amit előzőleg elkevertünk 1 kk szódabikarbónával.
Két részre osztjuk a tésztát és 2 lapot sütünk belőle.
Krém:
1 liter tej
3 ek liszt
2 vanília puding (főzős)
3 tojás sárgája
1 vaníliás cukor.
Ezt sűrűre főzzük, majd 15 dkg porcukrot 20 dkg margarinnal kikeverünk és ha kihűlt a pudingos krém, hozzá keverjük a margarint.
Hagyjuk rendesen kihűlni és a két lap közé töltjük. Hagyjuk a hűtőben rendesen átpuhulni, majd másnap szeletelhetjük.
Tetejére csokimázat is készíthetünk vagy csak porcukorral meghintve tálaljuk.
Print Friendly, PDF & Email