Annak idején valamikor réges-régen Bódi Margó készítette ezt az RTL Klub reggeli című műsorában, de csak elejtett 1-2 hozzávalót, fél szemmel néztem/hallgattam a műsort, de nagyon tetszett az étel.
Hát abból az 1-1 hozzávalóból összeraktam magamnak ezt:

– 2 db tojássárgája
– 2-3 evőkanál majonéz
– 2-3 dl olaj
– 2 evőkanál pirospaprika
– 1/2 kg krumpli
– 1 csipet só
– 2 db gerezd fokhagyma
– 1 csipet bors
– 1 db nagy pulykamell
– 1 csipet fűszerek ízlés szerint
– 1 evőkanál fokhagymakrém
– 4 dkg liszt (amennyit a burgonya felvesz)
– 10 db bacon szalonna csík

A pulykamellet felszeleteljük, hosszában bevágjuk kétszer (3 részre) úgy, hogy a vége egyben maradjon.

Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a szeleteket, majd befonjuk őket és hústűvel rögzítjük a fonatot.

Pirospaprikás, fokhagymakrémes, borsos olajban pácoljuk pár órát hűtőben.

Serpenyőben aranyszínűre sütjük.
A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk és feltesszük sós vízben főni.
Ha megfőtt összetörjük, 2 tojás sárgáját keverünk hozzá, majonézt, borsot és fokhagymát, majd annyi lisztet, amennyit felvesz ahhoz, hogy gombócokat tudjunk formálni.
A gombócokat bacon szalonnába csomagoljuk és serpenyőben megsütjük.

Azóta persze pár hete végre megjelent a recept az egyik recept beküldős újságban, de nem tudom, hol van, ha meglesz bemásolom ide.
Egyébként nagyon finom! Nekünk nagyon bejött. Nem hagyományos és tán ez benne a legjobb! 🙂

Print Friendly, PDF & Email