Hát sokféle receptet kipróbáltam már, de igazán ez jött be. Ne találjon meg senki, legalább 7 éve a receptfüzetemben van a recept, kissé már el is mosódva…
Ez a pizza tészta egy 39×30-as tepsi méretre vagy 2 db. 30 cm átmérőjű pizzára elég.
300 gramm liszt
1 tk só
½ tk cukor
1 cs szárított élesztő (vagy 10 g normál)
175 ml langyos víz
2 ek olaj
A lisztet átszitáljuk, majd a sóval, cukorral és a (pici tejben) felfuttatott élesztővel összekeverjük, majd hozzá adjuk a langyos vizet és az olajat és sima tésztává gyúrjuk.
Letakarva hagyjuk egy órát kelni.
A sütőt 250 fokosra előmelegítjük.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, én még dobálni is szoktam, mint az olaszok! 😀
Olyan vékonyra nyújtjuk, amennyit a tészta enged.
Majd a pizza sütőnket, vagy a tepsit kiolajozzuk vékonyan (vagy sütőpapírral béleljük a formát), beletesszük a tésztát és megszurkáljuk villával.
Itt rátesszük a szószt és a kívánt feltéteket.
Az alsó rácsra téve kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

Ez egy teljesen finom pizza tészta recept.

Ami a szószt illeti én általában így csinálom:
2 doboz sűrített paradicsom (Lidl)
1/2 mk bazsalikom
1/2 mk oregánó
csipet bors
csipet só
1 tk keményítő elkeverve kis vízzel
1 és 1/2 tk cukor

Ezt összeforralom.

Persze ez mindig változik, van, hogy fokhagyma is kerül bele, van hogy ilyenkor nem is ízesítem, csak annyira, hogy ne legyen savanyú és a fűszereket a már feltétekkel megkoronázott pizzára szórom…
Ezt szépen elkenjük a pizza tésztán, majd megszórjuk amivel csak szeretnénk, kukorica, ananász, sonka, szalonna, gomba, brokkoli, bááááááármivel, amit szeretünk. És a végén sajt. Nálunk általában trappista, de a mozzarella az a tökéletes. 🙂

Mi ezt nagyon szeretjük és viszonylag gyorsan megvan, kelesztés után persze! 🙂

1383067_612476532128468_1835179175_n

 

További képeket a Facebookon a Pizzák albumban találsz.

Print Friendly, PDF & Email