Kissé kétkedve, de ennek is neki álltam. Valahogy izgatta a fantáziámat a medvehagyma és a pirított fenyőmag kettőse, apát pedig az, hogy ő apríthatta a dolgokat. (Nem tudom, miért vonzza ez ennyire, de ha jelen van épp a konyhába, mindig ő akarja kezelni az aprítót és akkor minden szemszögből megfigyeli a műveletet is. 🙂 Hát van ilyen.)
Szóval megtaláltam az Édes kötelesség oldalán a “receptet” hozzá. Náthás mivoltom végett se ízeket, se illatokat nem érzek még mindig és akkor sem éreztem ,amikor készült, párom azt mondta érdekes, de letolt egy keveset egy kis adag amúgy máshoz kifőzött makarónival teszt gyanánt. A végső mondata a “Nem rossz” volt. Megkóstoltam azért, hátha, de a csípősségen kívül mást nem éreztem. Már ez is valami! 🙂

A színe viszont nagyon tetszik, mert máshoz nem tudok hozzászólni…egy konyhai örökmozgónak ez egy rémálom!

Tehát:

10 dkg medvehagyma
1 dl extra szűz olívaolaj
1 csomag fenyőmag szárazon megpirítva
só, bors, hamis parmezán vagy igazi, kinek mi tetszik (bűn lehet, amit elkövettem, de egy nagyon minimális trappistát reszeltem bele)

Mindent összeturmixolunk és már kész is. 
Ez ám a gyorsaság! 🙂

A képek minőségéért megint csak bocsánatot kérek! Este volt és ilyenkor már hatványozottan rossz lámpa fénynél normálisan fotózni! :S
Ja, megjegyzem most vettem először fenyőmagot. 1 csomag 600 ft és egyem a szívét csak 50 grammos, szóval mikor még nem bontottam ki az fordult meg a fejemben, hogy valószínű kibaszarintottam magammal, mert ha nem finom, akkor ahhoz képest jó drága volt, ha meg finom, akkor meg nem fogom bírni megállni, hogy vegyek még és akkor még drágább lesz a tesztelés! 🙂 (Halkan súgom meg tegnap a Sparban véletlenül  találtam fenyőmagot és hát szinte könyörgött, hogy ha nem rakom a kosaramba, akkor öngyilkos lesz és leveti magát a polcról…megható volt, hát megmentettem…most várja a konyhapultomon a végkifejletet! :)) Egyébként meg medvehagymáért mentem, de már sehol nincs…miért van ez? Mire megszeretem nem lehet kapni, mert elviszik az orrom elől! 🙁
Tehát a pesto bent figyel a hűtőben és várja további felhasználását, én meg azt, hogy érezzem végre az ízeket. Ennek ellenére ma bonbonozást tervezek, de jelenleg kár belém, szóval csak holnap kezdem őket betolni pociba! 🙂
Print Friendly, PDF & Email