Ebben a bejegyzésben igazából egy féle muffinra koncentrálok, de többféle díszítéssel természetesen  Halloweenre való tekintettel vérfagyasaztóan horrorisztikus stílusban. 🙂

Az ötlet TücsögBogártól származik. Nagyon megtetszett nekem az alap muffin recept is, de ahogy dekorálta, az méginkább. Én imádok dekorálni, de mostanában elég szegényes fantáziával rendelkezem. Most viszont kiéltem magam kicsit.

Az alapmuffin a S’mores cupcake:

A kekszes alaphoz:
10 dkg darált keksz
5 dkg cukor
5 dkg olvasztott vaj
10 dkg étcsokoládé
A tésztához:
20 dkg cukor
18 dkg liszt
2 ek kakaó
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
csipet só
1 db tojás
1,25 dl tej
0,5 dl olaj
1 tk vanília
1,25 dl forró víz
A haboz:
4 db tojásfehérje
15 dkg cukor
A kekszet, a cukrot és a vajat jól összekeverjük. Egy muffin sütőt kibélelünk papírkapszlikkal. Minden kapszliba 1-1 evőkanálnyi kekszes keveréket teszünk. Lenyomkodjuk az aljába. (Épp elfogyott a papírom is…meg egy tapasztalat: csak 12 muffinra használjuk ezt a mennyiséget, én sokalltam, széjjelebb szedtem, nem kellett volna, bár így is ehető!)

Rászórjuk a durvára vágott étcsoki darabkákat (most cseppeket).

5 percre 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Amikor kivesszük, hagyjuk kihűlni. A sütőt hagyjuk 175 fokon.
A tésztához az összes száraz hozzávalót összekeverjük egy tálban. Egy másikban, a víz kivételével az összes folyékonyat. Kanalanként szépen belekeverjük a folyadékba a lisztes keveréket. Legvégül a vizet is. Sima, a palacsinta tésztánál sűrűbb keveréket kapunk. Rátöltjük a kekszes alapra. (Én egyszerre kevertem össze mindent.)
20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A habhoz a tojásfehérjét a cukorral vízgőz fölött keményre verjük. Csillagcsővel ellátott habzsák segítségével a kihűlt sütemények tetejére nyomjuk csavart fagyi szerűen.

Konyhai fáklyával kissé megégethetjük a tojáshabot (esetemben mivel apa gázszerelő az ő gázlámpáját használtuk, vagyis használta, mert ő csinálta). Mutatósabbak is lettek a kis habkoronák.

És akkor jöhetnek a drakula fogsoros gumicukrok és a szemgolyók, ha már Halloween. A drakula fogak a lidl-ből, a szemgolyók egy natúr élelmiszerboltból vannak (80 ft/db). Némi csokidara, cukortoll volt még segítségemre.

Íme drakula vérfagyasztó fogazata:

És a vérben forgó szempár: (mivel a tartójából való kivétel után már nem voltak véreresek, segítettem rajtuk a cukortollal)

És ha már van egy szempárunk és egy szánk: 😀

Print Friendly, PDF & Email