Többször is szoktam ilyen húst készíteni, mert egyszerű és finom, ám annyira nem laktató, hiszen mégiscsak tésztáról beszélünk!
Nagyon egyszerű. A húst (legyen az sertés vagy pulyka/pipi) felkockázzuk vagy felcsíkozzuk.
Egy serpenyőben kockázott hagymát dinsztelünk, rá apróra vágott fokhagymát szórunk, fűszerezzük ízlés szerint (kis sütcsirke fűszersó, só, bors, ami tetszik) és rádobjuk a húst. Fehéredésig kis vízzel felöntve kavargatjuk, majd kissé felöntjük. Amikor megpuhult hagyjuk a maradék levét kissé lefőni, de ne tűnjön azért el.
Liszttel elkevert főzőtejszínt öntünk rá, elkevergetjük, pár pillanatig még hagyjuk és lekapcsoljuk a lángot. Besűrűsödik!
Makarónival/rövidcső tésztával tálaljuk.
Print Friendly, PDF & Email