IMG_0856
A sóska főzelék egy olyan étel, amit világ életemben ki nem állhattam, egészen 2009-ig, amikor anyóséknál belekóstoltam.
Most sem tartozik a kedvenceim közé, de már csinálok én is és nem zárkózom el tőle.

A sóska leveleket megtisztítom, a közepén levő eret kitépkedem. Na, ezt a folyamatot nagyon tudom utálni, pláne amikor egy nagy teli szatyor sóskáról van szó! Ezután kis zsiradékon kevergetve megvárom, míg összeesik és barnás színű lesz. (Ha maradtak volna benne idegen tárgyak, vagy fő, az zöld marad és kevergetés közben jó esetben feltűnik és ki lehet szedni!) Ekkor kicsit botmixerrel rásegítek a fonnyadásra, majd megszórom liszttel, felöntöm a mennyiségtől függően fél-1 liter tejjel, ízlés szerint cukrozom és felforralom. Amikor kész beleteszem a már előre megfőzött tojásokat. Van, aki beleüti és a főzelékben fől meg a tojás, nekem mindig szétment, úgyhogy én így csinálom. Ha nem elég pépes, akkor botmixerrel a maradék csomót is kikeverem a főziből, mert én ezt úgy szeretem, mintha krémleves lenne. 🙂
Ha pedig nem lenne elég sűrű néha még egy kis kukoricakeményítőt is elkeverek benne.
Gyors kaja, merthogy a kertben idén vetettem újra, szóval sok sóska van! 😀

Print Friendly, PDF & Email