IMG_4597 másolataA nyár a saláták szezonja, bár nem teljesen gondolom, hogy a majonézes verziósoké, azért csináltam egyet, mert mégiscsak meleg van, ez pedig hideg és laktató.
Anyukám csinálja nagyon finomra, de azért én is meg tudom csinálni ehetőre! 🙂
A krumplit normál esetben héjával együtt tesszük fel főni, hát én ezt most elfelejtettem és megpucoltam és összevágtam.
Ha hagyományosan készítem, akkor sós vízben héjastul főzöm és még forrón leszedem a héját és csak karikázom.
Most megpucoltam és nem karikáztam, hanem még azt is megfeleztem, mert kenyértölcsérekbe akartam tölteni és így jobban belefér. Ezután ment a sós vízbe főni, puhulás után leszűrtem.
2 nagy tejföl, 1 és fél nagy flakon majonézt (kb.) összekevertünk a kiskuktámmal.
Igen, a lányomat fel kellett ültetni az asztalra és hol a fakanállal, hol a kiskanalával segített keverni a salátát én meg csak adagoltam a hozzávalókat. 🙂
Aztán mikor már majdnem kész volt már nem kevert, hanem evett. 🙂
Egy másik tálban készítettem ecetes-cukros salátalevet, amibe minden hozzávalót beleáztatunk kicsit.
3 tojást kemény tojásnak megfőztem és apró kockákra szeletelte, hagymát szintén felcsíkoztam.
A hagymát az ecetes fürdő után leszűrve beleraktam a majonézes alapba majd a tojásokat (ezt nem mártogattam), a krumplit is beleszűrtem (melegen), majd tettem még bele felkockázott trappista sajtot és a hús kedvelők rakhatnak bele valami sima fűszerezett sült húst is felkockázva.
Én is akartam, de végül ez elmaradt. 🙂
Kóstoljuk, ha sótlan kissé sózzuk, de nm hiszem, hogy az lenne és mehet a hűtőbe hűlni.

Kenyér tölcsérekbe töltöttem a salátát, nagyon finom volt!!!!! A kenyér tölcsérről ITT olvashattok.

Print Friendly, PDF & Email