Nehezen, de sikerült összeszednem annyi papírtörlő gurigát, hogy meg tudjam csinálni ezeket a helyes kis tölcséreket, hogy rájuk tudjam tekerni a tésztát a kenyértölcsérhez. 🙂
4 darabot elfeleztem, így lett nyolc hengerem. Ollóval felvágtam, de nem teljes hosszában, az utolsó kb. 1-2 cm-t egyben hagytam. A szétvágott reszt összehúztam amennyire csak tudtam, majd alufóliába csomagoltam.

A receptet Limaránál olvastam, ezúton köszönöm neki, hogy megosztotta.
50 dkg finomliszt
1 tojás
140 g joghurt
3 ek. olaj
1,5 tk. só
1 ek. cukor
kb. 1,8 dl víz
2 dkg élesztő

+ 1 tojás a lekenéshez

Szokásos módon a kenyérsütőgép üstjébe vagy dagasztógép táljába készítjük az összes hozzávalót és a kenyértésztánál kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Kelesztőtálban duplájára kelesztjük. (hát nekem nincs kenyérsütő gépem, úgyhogy én hagyományos módon készítettem el a kelt tésztát)
Enyhén lisztezett felületre borítjuk, majd 8 egyenlő részre osztjuk. Jó ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőlük. A tölcséreket vékonyan lekenjük olajjal és rájuk tekerjük a csíkokat. Lazán, hogy legyen helye kelni a tésztának.
Sütőpapíros tepsin kb. 30 percig kelesztjük, majd egész tojással lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőben 15-17 perc alatt szép pirosra sütjük.
Rácsra tesszük hűlni, egy-két percet várunk mielőtt a formákat eltávolítjuk. Óvatos csavaró mozdulattal könnyedén kivehetőek.

Krumplisalátával töltöttem, a receptje ITT.

Print Friendly, PDF & Email