• 185 g vaj
  • 185 g étcsoki
  • 3 tojás
  • 150 g kristálycukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 55 g liszt
  • 55 g darál dió
  • csipet só



Elkészítés:

  1. Vízgőz felett összeolvasztjuk a vajat és csokoládét. Hűlni hagyjuk.
  2. A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük.
  3. A lisztet elvegyítjük a finomra darált dióval és a csipet sóval.
  4. A kihűlt csokis vajat hozzákeverejük a tojásos masszához, majd a lisztes-diós egyveleget is beleforgatjuk. Az egészet simára keverjük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe (egy kb. 27 x 18 x 3 cm-esbe) simítjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 17 percig sütjük. A brownie sütésekor különösen fontos, hogy sikerüljön eltalálni, mikor vesszük ki a sütőből: akkor jó, amikor a teteje már szilárd, belülről pedig sötét és ragacsos.

Garantáltan azonnal elfogy az egész!
Én amikor először kipróbáltam rögtön dupla adagot csináltam, de mivel még nem vagyok olyan májer, ezért persze külön-külön csak párhuzamosan. 🙂 Olyan jó lett, hogy az apumnak szánt adagnak is megettük a felét! 🙂
Petra receptje a NoSalty-ról.

Print Friendly, PDF & Email