Szeretjük nagyon, dehát ki ne szeretné? Ez most a GBB burgonyából megmaradt szósszal készült, nem túl szaftosan, de készült már jó sok szafttal is! 🙂

850 gramm pulykamellet ledaráltam.
2 közepes fej hagymát felaprítottam és kevés olajon megdinszteltem, majd ráraktam a darált húst és fehéredésig pirítottam (ezután ezen a ponton tehetünk bele bort – ki fehéret, ki vöröset, de száraz legyen).
Sóztam, borsoztam, 1 ek oregánót, 1 ek bazsalikomot, késhegynyi szerecsendiót és pici kakukkfüvet szórtam rá, 3 gerezd fokhagymát is rádobtam felaprítva, majd rálocsoltam egy 500 grammos doboz sűrített paradicsomot és öntöttem hozzá kb. 1 dl tejet és hagytam hogy a husi megpuhuljon.
Közben kifőzzük sós, olajos vízben a tésztát al dente és lehet is tálalni bőven megszórva reszelt trappista sajttal. (Van aki még ketchupot is nyom rá! :))
FONTOS! Így spagettihez viszont tehetünk hozzá több paradicsomszószt és tejet, hogy folyósabb legyen, de ez ízlés dolga. 🙂  …. jobb ha van leve! 🙂

Print Friendly, PDF & Email