IMG_8080
Nem én vagyok az egyetlen, akire Tisztatészta inspirálóan hat a házi tészta készítéssel kapcsolatban. De végre én is belevágtam! :)Az igazi kiinduló pont az volt, hogy imádom a csigatésztát. De a boltban egy ici-pici csomag ára horrorisztikus méreteket ölt számomra, így nem is nagyon vettem. És ekkor láttam, hogyan készül! 😀
Be is szereztem azonnal a recés kis falapot a kis pálcával és ha már ennyire bele akarok mélyedni, akkor vettem egy tésztanyújtó gépet is a vaterán 3000 ft-ért, amihez van cérnametélt és metélt vágó fej.
Tegnap este adódott az alkalom, hogy végre kipróbáljak mindent. Nyugi volt és lazaság. Begyúrtam hát 1 tojásból és 10 dkg lisztből az én kis tésztácskámat és neki álltam.
Először úgy gondoltam, hogy csak a csigakészítést próbálom ki, de amint az már ment :), gondoltam a tészta másik feléből kipróbálom a két vágófejet. 🙂
A csigatésztához a tésztát 6-os fokozatig nyújtottam a géppel, hát mit ne mondjak, sokkal egyszerűbb volt ezzel nyújtani, egyáltalán nem olyan combos, mintha nyújtófával dolgozol…
Elnyerte tetszésem. 🙂
A cérnametélthez nyújtottam a tésztát egészen a 9-es fokozatig. Könnyen tudtam dolgozni mind a géppel ,mind a fával, mind a tésztával. Szerencsére! :)Jó volt, hogy elsőre sikerélménnyel zártam a dolgot, így nem szegte semmi kedvem, sőt!
Mondjuk csigakészítés közben érdemes letakarni azt, ami még nincs felkockázva és nem használod fel 5 percen belül, mert elkezd száradni!
Először téglalapot vágtam a kinyújtott tésztából, majd igyekeztem szabályosan 1×1 cm-es négyzetekre vagdosni…nem mindig ment! Ehhez jó éles kés kell! Az volt, szemmérték már nem annyira. :S

Nagyon büszke vagyok! Legközelebb már színezem! 😀
Annyi szép dolgot lehet művelni a tésztával és annyira szórakoztató itthon elkészíteni, hogy én ha tehetem a jövőben igyekszem itthon készíteni majd a tésztát!
Ma reggelre a tálcán kiterítve elkezdett kiszáradni.
Hát legközelebb azért a metélteket igyekszem vízszintesen rakni, hogy ne görbüljenek meg. 🙂 Gyakorlat teszi a mestert ugye. Ez még csak a teszt verzió volt.

Print Friendly, PDF & Email